Himalájai Hatha Jóga

A Himalájai Jóga Tradíció egy meditatív hagyomány, mely évezredek óta létezik. A tudás tanítóról tanítványra száll, tapasztalati úton.

A Hatha Jógát a finom energiák irányításaként, illetve a szoláris (Nap) és lunáris (Hold) energiák kiegyensúlyozásaként határozzák meg.
A himalájai típusú ászanagyakorlásban kisebb hangsúlyt fektetünk a testhelyzetre, és többet arra, hogy mi történik belül, valamint arra, hogy az energiatest (pránatest) miképpen fejezi ki magát. Az elméből kifele mozgó finom megfigyelésekkel dolgozunk, és egyfajta tiszteletteljes gyöngédséggel, amely a test passzív részeinek ellazításában, valamint az összpontosítás és a légzés segítségével a feszült részekbe való prána-áramoltatásban jelenik meg.
A hatha jógát az integrált gyakorlás részeként oktatjuk, mely a következőkből áll: összpontosítás, relaxáció, megfelelő légzés és légzés-tudatosság, az  ízület- és mirigygyakorlatokból összeállított nyújtó sorozatok, ászanák, és a különböző testhelyzetek további elmélyítése, a finom-test relaxációja, pránajáma és meditáció.
Swami Veda a testhelyzetek tökéletesítéséről a következőket mondta:
"A jógában nem az az első lépés, hogy az orroddal megérintsd a térded. Egy cirkuszi bohóc hátulról is meg tudja ezt csinálni. Az ászanagyakorlás során sokan mindenféle irányban mozgatják a kezüket, lábukat, de anélkül, hogy megfigyelnék, mit tesznek. Azonban ha a légzéssel együtt, a lélegzet lassú ritmusában mozgatjuk végtagjainkat, teljes, ellazult figyelemmel kísérve a karokban, kezekben érzékelhető energiaáramlást, akkor egy testhelyzet felvétele ászanává válik. Enélkül az ellazult figyelem nélkül nem ászana."
 
Egyéni, csoportos és online órákra van lehetőség.

Egyéni óra (90 perc) 7.000 Ft

Csoportos óra:
-Milana Jógastúdió szerda 18.30-20.00 (90 perc) 2.600 Ft
-Ugri-Bugri Óvoda kedd 17.30-19.00 (90 perc) 2.200 Ft

Online óra Zoom alkalmazáson keresztül: érdeklődjön valamelyik elérhetőségen!
 

Jóga gyerekeknek

A gyerekjóga foglalkozás óvodás korú gyermekeknek a nevelési program része az Ugri-Bugri Óvodában. Játékos formában, a Himalájai Tradíció tanításait követve ismerkedhetnek meg a kicsik ezzel az ősi tudománnyal.

do-in

A do-in egy japán mozgásforma, melynek célja testi-lelki egészségünk megőrzése és megújítása. Eredeti jelentése a tao-yin kínai szóból származik, az energiapályák nyújtását, nyitását, az energia irányítását foglalja magában.
Gyakorlatai a következő módszerekből állnak:
-nyújtások, kitartott mozdulatok
-légzés
-ütögetés
-masszírozás
-pontnyomás
-mozgatás
-pihenés, relaxáció

Csoportos óra (60 perc): 1.800 Ft