ShiatsuA shiatsu masszázs hagyományos japán gyógyítási technika, mely a kínai orvoslás alapelveire épül, és az emberi test energetikai rendszerét befolyásolja. Alapvetően az akupunktúrás pontok és az azokat összekötő energiapályák (meridiánok) kezelése történik. A gyógyulást elősegítő változásokat érintéssel, nyomással valósítjuk meg a masszázs során. A megfelelő helyeken alkalmazott ujjnyomás a betegségek, tünetek kialakulásához vezető okokat igyekszik megszüntetni.
A shiatsu különböző technikákat használ a csontok rendkívül finom helyreigazításától, az energiapályák befolyásolásától a belső szervek gyógyításán át a csakrák működésének rendezéséig.

Milyen esetekben segít a shiatsu?

A shiatsu sokféle probléma esetén hatékonyan alkalmazható terápia. Fontos kiemelni a mozgásszervi betegségeket, a légzőszervi problémákat, az emésztő- és kiválasztószervi betegségeket, a meddőséget és a pszichés zavarokat (a szorongástól és alvászavaroktól kezdve egészen a depresszióig, fejfájásig). Fontos szerepe van a prevencióban, segít az önismeretben, sőt szellemi fejlődésünkhöz is hozzájárulhat.

Minden kezelés egyedi, a beteg éppen aktuális szükségleteihez igazodik. A terápiás folyamat a kisebb problémákat megoldó egy-két kezeléstől a krónikus betegségeknél használt 8-10 alkalomig terjed.
Japánban hagyományosan évszakváltáskor javasolnak megelőzésként egy shiatsu kezelést, hogy az ember együtt tudjon mozdulni a szükséges változásokkal.
A masszázst a földön végezzük, a páciens laza, természetes anyagú ruhát visel.

Kezelés ára: 12.000 Ft (kb. 70-80 perc)

Ájurvédikus masszázs

Abhyangam - Indiai olajos masszázs
 
Az abhyangam az ájurvédikus orvoslás alappillére, legfontosabb kezelési eljárása. Szanszkrit nyelven az egész testre kiterjedő olajos masszázst jelent. Alkat tipizálás után, a test típusnak megfelelően, vagy az eltolódás visszaállításának, azaz a betegség helyreállításának megfelelően, különböző olajfélékkel történik a masszázs.
Élettani hatásai:
-javul a szövetek vérellátása, a nyirokkeringés
-szövethormonok szabadulnak fel
-az idegrendszer megnyugszik
-csökkenti a stressz hatásait
-javul az immunfunkció
-csökkenti a fájdalmakat
-lazítja az izomtónust
-felgyorsul a káros anyagcsere termékek kiürülése, erősen méregtelenít
-mély, ellazult, meditítív állapotban összhangba kerülnek a testi-lelki-szellemi funkciók

Kezelés ára: 13.500 Ft (90 perc)
 

Munkahelyi masszázs

Lehetőség van rendszeres munkahelyi masszázsra, melyet plusz szolgáltatásként tudnak a cégek a munkavállalók számára biztosítani. Részletekről érdeklődjön valamelyik elérhetőségen!